Punjena tikva

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjena tikva by Shutterstock Shutterstock

Iskoristite jesenske plodove i pripremite ukusni ručak. Za ovaj recept bit će vam biti potrebna muškatna ili butternut tikva.

Sastojci

Broj porcija
2
1butternut tikva
1 žlicamaslinovog ulja
400 gmljevene junetine
1crveni luk
3 režnjačešnjaka
4veća šampinjona
1žuta paprika
1 prstohvatsušenog timijana i origana
1 prstohvatmljevene crvene paprike
sol, papar
140 gparmezana (nije obavezno)

Priprema

1Ispecite tikvu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i prerežite tikvu na pola te žlicom izvadite sjemenke.


Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega položite polovice tikvi. Pecite 30 minuta.


2Pripremite nadjev

Zagrijte maslinovo ulje u tavi i dinstajte luk da postakli, dodajte mljevenu govedinu. Pirjajte je dok ne porumeni. Potom dodajte sitno nasjeckani češnjak i gljive te dinstajte dok sve ne omekša.


Onda dodajte sitno nasjeckanu rajčicu, papriku i začine. Promiješajte i kuhajte još oko 15 minuta, na srednjoj vatri.


3Ispecite

Pečenu tikvu koju ste izvadili iz pećnice još malo izdubite kako biste napravili mjesta za nadjev. To izdubljeno meso umiješajte u pripremljeno punjenje.


Polovice tikvica nadjenite smjesom od govedine i pospite naribanim parmezanom. Vratite u pećnicu i pecite još 10-ak minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.