Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i prerežite tikvu na pola te žlicom izvadite sjemenke.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega položite polovice tikvi. Pecite 30 minuta.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi i dinstajte luk da postakli, dodajte mljevenu govedinu. Pirjajte je dok ne porumeni. Potom dodajte sitno nasjeckani češnjak i gljive te dinstajte dok sve ne omekša.
Onda dodajte sitno nasjeckanu rajčicu, papriku i začine. Promiješajte i kuhajte još oko 15 minuta, na srednjoj vatri.
Pečenu tikvu koju ste izvadili iz pećnice još malo izdubite kako biste napravili mjesta za nadjev. To izdubljeno meso umiješajte u pripremljeno punjenje.
Polovice tikvica nadjenite smjesom od govedine i pospite naribanim parmezanom. Vratite u pećnicu i pecite još 10-ak minuta.