U posudu stavite polubijelo, bučino brašno, mljevene čvarke i sol. Dodajte hladnu svinjsku mast i prstima utiskujte u brašno tako da napravite mrvičastu smjesu.
Sad dodajte jaje izmiješano s kiselim vrhnjem i zamijesite tijesto. Dodajte još malo polubijelog brašna ako treba - u slučaju da vam se lijepi za ruke, ali nemojte previše da tijesto ne bude pretvrdo.
Umotajte ga u prozirnu foliju i pustite oko sat vremena u hladnjaku.
Poriluk narežite na kolutiće, a špinat samo ugrubo narežite. Prodinstajte ih na ulju, ali ne predugo - bit će dovoljne dvije minute, samo da malo uvenu.
Narežite šunku i crvenu papriku na kockice. Rajčicu narežite na kolutove.
Jaja. krem sir i mlijeko izmiješajte pjenjačom, posolite i popaprite.
Nadjev stavite preko tijesta koje ste razvaljali na pobrašnjenoj površini i stavili u nauljen i pobrašnjen kalup za quiche, odnosno pitu. Mi smo koristili ovaj kalup s odvojivim dnom.
Ako vam tijesto pukne prilikom premještanja u kalup, pokrpajte ga i sve će biti u redu. Sve prelijte preljevom od krem sira, jaja i mlijeka. Na to stavite kriške rajčica.
Quiche stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite oko 40 minuta. Prohladite prije rezanja.
*Uz quiche jedite neku zelenu salatu koju ste blago začinili, nama je uz ovo super išao matovilac.