Sočni kolač od maka i jabuka

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Sočni kolač od maka i jabuka by Shutterstock Shutterstock

Toliko sočan da će se svidjeti i onima koji misle kako ne vole mak.

Sastojci

Broj porcija
16
4jabuke
4jaja
120 gšećera
120 mlmlijeka
120 mlulja
170 gglatkog brašna
120 gmljevenog maka
1prašak za pecivo

Priprema

1Napravite smjesu

Jaja i šećer pjenasto izmiksajte. Dodajte lagano ulje, mlijeko, prašak za pecivo, brašno i mak.


Miksajte na manjoj brzini. Jabuke ogulite, pa naribajte na ribež. Samo lagano ocijedite višak soka (ako su jako mokre) da biskvit ne bude tekuć kad ih umiješate.


Jabuke dodajte u smjesu, ali ne miksajte, već ručno izmiješajte (da ne nastane pire).


2Pecite

Sve izlijte u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 do 35 minuta.


Kolač, kad je pečen, prelijte čokoladnom glazurom ili posipajte šećerom u prahu.