Frankfurter keksići

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
42min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Frankfurter keksići by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Frankfurter keksići by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Frankfurter keksići by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Frankfurter keksići by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

"Frankfurter keksići spojeni s otopljenom bijelom čokoladom u vrhnju i punjeni džemom", piše naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, a recept za svoje keksiće podijelila je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
20

Tijesto

200 gmaslaca
2vanilin šećera
100 gšećera u prahu
1jaje
100 gglatkog brašna
250 goštrog brašna

Dodatno

1bjelanjak
mljeveni lješnjaci
150 gbijele čokolade
35 mlvrhnja za šlag
džem

Priprema

1 Napravite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto pa ga ostavite u hladnjaku na sat vremena.


2 Formirajte keksiće

Tijesto razvaljajte, izrežite uz pomoć modlica, a na pola keksića napravite rupice na sredini. Keksiće s rupicama premažite bjelanjkom i pospite krupno mljevenim lješnjacima.


3 Ispecite

Keksiće pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 12 minuta.


4 Otopite čokoladu

Bijelu čokoladu i vrhnje za šlag otopite na pari pa tom smjesom spajajte keksiće, koje ste napunili džemom po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.