Kuglof sa sirupom od naranče

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kuglof sa sirupom od naranče  by Shutterstock Shutterstock

Sočna kombinacija čokolade i sirupa od naranče čini ovaj kuglof toliko ukusnim, evo i recepta.

Sastojci

Broj porcija
12

Kuglof

4veća jaja
200 gšećera
1 vrećicabourbon vanilin šećera
1 prstohvatsoli
200 mlmlijeka
250 mlulja
410 gglatkog brašna
50 gškrobnog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
25 gkakaa
50 mlvruće vode

Sirup

100 gšećera

Priprema

1 Pomiješajte sastojke za kuglof

Jaja, sol i oba šećera miksajte dok smjesa ne postane blijeda i kremasta. Dodajte ribanu narančinu koricu, mlijeko i ulje, a zatim dobro izmiješajte pjenjačom.


U smjesu dodajte mješavinu brašna, škroba i praška za pecivo pa izmiješajte pjenjačom. Pola smjese odvojite pa u nju umješajte kakao koji ste prethodno otopili u vrućoj vodi.


2 Ulijte u kalup i pecite

Kalup za kuglof premažite maslacem i uljem, a pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. U kalup naizmjence ulijevajte tanke slojeve bijele i tamne smjese. Kuglof pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.


3 Napravite sirup

Dok se kuglof peče, pripremite sirup na način da skuhate šećer i narančin sok i kuhate dok se volumen tekućine dvostruko ne smanji. Vrući sirup zatim prelijte preko vrućeg kuglofa dok je još u kalupu i pustite da se potpuno ohladi.


4 Poslužite

Idući dan kuglof stavite na tanjur za posluživanje i prelijte ga čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.