Jaja, sol i oba šećera miksajte dok smjesa ne postane blijeda i kremasta. Dodajte ribanu narančinu koricu, mlijeko i ulje, a zatim dobro izmiješajte pjenjačom.
U smjesu dodajte mješavinu brašna, škroba i praška za pecivo pa izmiješajte pjenjačom. Pola smjese odvojite pa u nju umješajte kakao koji ste prethodno otopili u vrućoj vodi.
Kalup za kuglof premažite maslacem i uljem, a pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. U kalup naizmjence ulijevajte tanke slojeve bijele i tamne smjese. Kuglof pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
Dok se kuglof peče, pripremite sirup na način da skuhate šećer i narančin sok i kuhate dok se volumen tekućine dvostruko ne smanji. Vrući sirup zatim prelijte preko vrućeg kuglofa dok je još u kalupu i pustite da se potpuno ohladi.
Idući dan kuglof stavite na tanjur za posluživanje i prelijte ga čokoladnom glazurom. Ukrasite po želji i poslužite.