U posudi pomiješajte mlako mlijeko i kvasac, prosijano brašno, sol, šećer, umućena jaja, maslac sobne temperature i aromu vanilije.
Mikserom s nastavkom za tijesto ili rukama dobro umijesite. Miksajte ili mijesite dok se sastojci ne povežu, a tijesto postane elastično.
Pobrašnite radnu površinu i na njoj rukama zamijesite tijesto. Mijesite nekoliko minuta.
Tijesto prekrijte prozirnom folijom i ostavite na sat vremena na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebacite na sat vremena u hladnjak.
Tijesto razvaljajte na dimenzije 65 cm – 35 cm. Razvaljano tijesto premažite maslacem, a u posebnoj zdjelici pomiješajte šećer i cimet pa to ravnomjerno pospite po tijestu. Na kraju pospite mljevene orahe.
Tijesto zarolajte, a zatim ga po sredini izrežite nožem, uzdužno. Sada ćete dobiti dva dijela koja ćete isplesti poput pletenice.
Babku prebacite u lim za pečenje koji ste nauljili i pobrašnili te ju pokrijte čistom kuhinjskom krpom. Pustite da se diže sat vremena.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Babku pecite 30 do 35 minuta, dok ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
U zdjelicu stavite vodu i šećer i kuhajte na vatri srednje jačine. Kada se šećer otopi, maknite s vatre. Tek ispečenu babku premažite sirupom i pustite da se ohladi.