Grožđice i sušene marelice stavite u posudu pa prelijte narančinim i limunovim sokom, umiješajte i ribane korice i ostavite da natapaju dva sata ili idealno, preko noći.
Pomiješajte maslac, šećer, jaja, brašno, prašak za pecivo, mljevene bademe i začine, dodajte prstohvat soli i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte voće koje i sok citrusa u kojemu se natapalo, te kandirane višnje i korice citrusa i sve umiješajte špatulom.
Pripremite lim za pečenje kruha ili štruce (duguljast, pravokutan i dublji), obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno izlijte smjesu.
Pecite na 1 sat i 30 minuta na 160°C. Provjerite kolač zadnjih 15 minuta pečenja, a kada površina počne tamniti, prekrijte aluminijskom folijom.
Kolač ostavite da se ohladi, a onda ga možete dekorirati tako da ga premažete džemom od marelice i posujete sitnim, sušenim ili kandiranim voćem, a možete i pripremiti glazuru od šećera u prahu i vode pa ju preliti preko kolača.
Ako kolač pripremate za neku svečaniju priliku, možete ga prekriti fondanom ili marcipanom i oblikovati tako da prekrije cijelu površinu i izrezati razne oblike po površini, ili pripremiti glazuru od šećera u prahu i preliti ju po površini kolača.