Suzanini medenjaci

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Suzanini medenjaci by Suzana Kišiček Suzana Kišiček

"Moji prvi ovogodišnji medenjaci", napisala je naša čitateljica Suzana Kišiček, a u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je i recept - donosimo ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
20

Medenjaci

220 mlmlijeka
180 gmeda
4 žliceulja
400 gglatkog brašna
180 gšećera
30 gkakaa u prahu
8 gpraška za pecivo
2 žličicecimeta
1 žlicazačina za medenjake

Glazura

400 gtamne čokolade
1 žličicakokosovog ulja

Priprema

1 Pomiješajte tekuće sastojke

U malom lončiću pomiješajte mlijeko i med te lagano zagrijte dok se med ne otopi.


2 Pomiješajte suhe sastojke

U drugoj posudi pomiješajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, cimet i začin za medenjake.


Možete koristiti kupovni začin za medenjake ili napraviti svoj prema ovom receptu.


3 Sjedinite

Toplu smjesu mlijeka i meda te ulje postupno dodajte suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.


4 Pripremite kalupe

Silikonske kalupe lagano premažite uljem kako se tijesto ne bi lijepilo.


5 Ulijte u kalupe i ispecite

Ulijte tijesto i pecite na 180 °C (gornji i donji grijač) otprilike 15–20 minuta, ovisno o veličini i dubini kalupa. Ostavite da se ohladi.


6 Napravite glazuru

Otopite tamnu čokoladu s 1 žličicom kokosova ulja i premažite medenjake.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.