U većoj posudi pjenasto izmiješajte jaja i šećer dok ne postanu svijetla i pjenasta. Dodajte ulje, sok i koricu mandarina te kratko promiješajte.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet. Suhe sastojke lagano umiješajte u mokre.
Umiješajte mljevene i sjeckane orahe tako da se ravnomjerno rasporede u smjesi.
Smjesu ulijte u duguljasti kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C oko 45-50 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha. Kolač potpuno ohladite prije dodavanja kreme.
Umutite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto. Dodajte mascarpone, šećer u prahu i vaniliju te nastavite miksati dok ne dobijete glatku, čvrstu kremu.
Kremu ravnomjerno rasporedite po vrhu kolača. Ukrasite kriškama mandarina po želji.