Lidijini ekleri

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijini ekleri by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Lidijini ekleri by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Čitateljica Lidija Vulić-Ćurić se u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pohvalila svojim prvim eklerima, a recept po kojemu ih je radila donosimo u nastavku.


Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

150 mlvode
100 mlmlijeka
100 gmaslaca
1 prstohvatsoli
2vanilin šećera
150 gglatkog brašna
4veća jaja

Krema od vanilije

500 mlmlijeka
2pudinga od vanilije
1vanilin šećer
120 gšećera
3žumanjka
70 gmaslaca
100 mlvrhnja za šlag
1kremfix

Dodatno

šećer u prahu
otopljena čokolada

Priprema

1 Napravite tijesto

Zagrijte vodu, mlijeko i maslac te dodajte sol i vanilin šećere. Kada smjesa prokuha, dodajte brašno i dobro promiješajte da se sve sjedini.


Kuhajte oko 2 minute te prohladite oko 10 minuta, a zatim u smjesu dodajte jaja, jedno po jedno. Gotovu smjesu stavite u vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i napravite eklere.


2 Ispecite

Pecite ih na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju. Nemojte otvarati pećnicu dok se peku, a kada se ispeku, ohladite ih i prerežite.


3 Napravite kremu

Stavite kuhati mlijeko, pudinge od vanilije, šećere i žumanjke, a kada krema prokuha, ohladite.


U ohlađenu kremu dodajte maslac i izradite mikserom pa na kraju dodajte umućeno vrhnje za šlag.


4 Završite eklere

Prerezane eklere napunite kremom pa ih posipajte šećerom u prahu i ukrasite otopljenom čokoladom.