Namažite okrugli kalup (promjera 24–26 cm) s maslacem i pospite ga brašnom ili obložite papirom za pečenje.
Ogulite jabuke, naribajte ih na krupno i lagano ocijedite višak soka.
U većoj zdjeli izmiksajte jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Polako dodajte ulje, a zatim umiješajte ribane jabuke.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Dodajte suhe sastojke u smjesu s jajima.
Umiješajte orahe i grožđice. Lagano promiješajte da se sve sjedini.
Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45–55 minuta, dok čačkalica ne izađe suha.
Ohladite kolač, narežite ga na trokute i poslužite uz kavu ili čaj. Možete ga ukrasiti šećerom u prahu ili dodatnim orasima na vrhu.