Mirine ekvadorke

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Mirine ekvadorke by Mira Zvijerac Mira Zvijerac

Ekvadorke, jednostavne i brze kocke s bananama, čokoladom i kremom, oduševit će vas, a recept je podijelila naša čitateljica Mira Zvijerac u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

6bjelanjaka
6 žlicašećera
3 žliceglatkog brašna
malo praška za pecivo

Krema

6žumanjaka
250 gšećera
2želatine u prahu
10 žlicavode
500 mlmlijeka
500 mlvrhnja za šlag
6većih banana

Preljev

60 gčokolade za kuhanje
25 gmaslaca
2 žliceulja

Dodatno

čokoladne mrvice

Priprema

1 Napravite biskvit

Bjelanjke sa šećerom istucite u čvrsti snijeg pa u tu smjesu ručno umiješajte brašno s praškom za pecivo.


2 Ispecite

Ulijte u pleh za pečenje i pecite 10 do 15 minuta na 175 stupnjeva.


3 Pripremite kremu

Žumanjke miksajte sa šećerom i malo mlijeka pa ukuhajte u vruće mlijeko. Miješajte bez prestanka dok se ne zgusne, a kad se ohladi, u kremu stavite želatinu rastopljenu u 10 žlica vode.


Mikserom izradite vrhnje za šlag pa pomiješajte s kremom i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.


4 Složite kolač

Ohlađeni biskvit prelijte s malo mlijeka, a zatim ga premažite polovicom kreme. Na kremu složite banane prerezane po dužini.


5 Napravite preljev

Čokoladu otopite na pari, zajedno s maslacem i uljem, uz neprestano miješanje, i na kraju prelijte preko banana.


6 Završite kolač

Banane na koje ste dodali preljev premažite drugim dijelom kreme pa posipajte čokoladnim mrvicama, ohladite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.