Crvenkapica

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Crvenkapica by Kristina Nekić Kristina Nekić

Lagan, kremasti desert - savršen.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

3jaja
180 gšećera
1vanilin šećer
90 gulja
150 gčvrstog jogurta
250 goštrog brašna
1prašak za pecivo
300 gvišanja iz kompota

Krema

500 mlmlijeka
7 žlicašećera
300 gkiselog vrhnja
1,5 vrećicapraška za puding od vanilije

Preljev

500 mlsoka od višanja
4 žlicešećera
1,5 vrećicapraška za puding od vanilije

Priprema

1 Napravite biskvit

Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte ulje i jogurt te na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo. Izmiksajte.


Izlijte u lim za pečenje koji stelagano nauljili i pobrašnili, poslažite višnje po smjesi i stavite peći na 180°C 20-tak minuta.


2 Pripremite kremu

U zdjelu ulijte pola količine mlijeka i prašak puding od vanilije. Promijesajte pjenjačom. Preostalo mlijeko stavite kuhati te kada zavri, dodajte izmiješani sadržaj pudinga s mlijekom.


Kuhajte oko 5 minuta dok se ne zgusne. U vruće dodajte kiselo vrhnje. Izmiješajte dobro pjenjačom da se sjedini te prelijte preko pečenog biskvita.


Ostavite u hladnjaku oko sat vremena da se krema stisne. Za to vrijeme pripremite crveni preljev - bit će vam dosta zadnjih 15 minuta hlađenja za skuhati sok od višanja s pudingom.


3 Skuhajte preljev i ohladite kolač

Stavite kuhati pola količine soka od višanja i šećer, a u preostali dio soka dodajte prašak za puding od vanilije , izmiješajte i odložite na kratko sa strane.


Kada sok sa šećerom na vatri zavri, dodajte izmiješani sadržaj pudinga sa sokom i kuhajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta.


Preljev još vruć prelijte preko kreme, poravnajte i ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.