U posudi pomiješajte brašno i mast te dobro izmrvite prstima, a zatim dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto rukama. Mijesite dok se sve lijepo ne sjedini (ne predugo jer će vam se mast pod toplinom ruku početi topiti).
Tijesto vam ne bi smjelo pucati i raspadati se, no ako vam se počne raspadati, dodajte još žlicu vrhnja, jogurta ili mlijeka. Nastavite mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto prepolovite na 2 dijela tako da vam svaki dio bude jednake veličine. Zamotajte svaki dio u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru pola sata. Za to vrijeme pripremite nadjev.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Jabuke ogulite i naribajte. Stavite ih na cjedilo i ostavite 10-15 minuta da puste sok. Kada jabuke puste sok, pritisnite ih rukama i ocijedite, ali ne do kraja kako ne bi bile presuhe. Iscijeđenim jabukama dodajte šećer i cimet.
Uzmite manji lim za pečenje, lagano ga nauljite i pobrašnite. Razvaljajte prvi dio tijesta pa stavite na dno. Stavite nadjev, poravnajte i poklopite drugim dijelom razvaljanog tijesta.
Gornji sloj tijesta izbodite vilicom i stavite u pećnicu. Pecite oko 40 minuta.
Pitu ohladite, posipajte šećerom u prahu, narežite na kocke i poslužite.