Prvo napravite kremu jer se ona mora hladiti dok ćete raditi biskvite. U lonac u kojemu ćete ju kuhati dodajte brašno i vanilin šećer i promiješajte.
Postepeno dodajte mlijeko, uz miješanje, a nakon što dobro izmiješate da nema grudica, smjesu kuhajte dok ne postane gusta, otprilike nekoliko minuta.
Kada ste ju skuhali, kremu prebacite u drugu posudu u kojoj će se hladiti i prekrijte ju plastičnom folijom.
Izmiksajte jaja i šećer pa dodajte ulje i mlijeko, uz neprestano miksanje. Na kraju dodajte i suhe sastojke te ponovno izmiksajte.
Smjesu ulijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
Dok se jedan biskvit peče, napravite drugi - postupak je isti kao i za žuti biskvit, samo što na kraju, uz brašno i prašak za pecivo, dodajete i kakao.
I ovaj biskvit pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
Maslac sjedinite sa šećerom u prahu, a kada ste to dobro izmiksali, postepeno dodajte ohlađenu kremu i miksajte. Na kraju dodajte i sok od limuna i izmiksajte.
Na žuti biskvit stavite prvu polovicu kreme, na to stavite smeđi biskvit, a na smeđi biskvit rasporedite i drugu polovicu kreme.
Kolač pospite naribanom čokoladom ili čokoladom u prahu, dobro ohladite i poslužite.