Pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i limunovu koricu. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte maslac, žumanjke, kiselo vrhnje i sve umijesite rukom.
Od tijesta formirajte valjak i podijelite u 2 dijela, jedan veličine 2/3 i manji veličine 1/3. Umotajte oba dijela u foliju, manji dio stavite na pola sata u zamrzivač, a veći na pola sata u hladnjak.
U loncu kuhajte borovnice 20 minuta, pred kraj dodajte šećer, vanilin šećer i griz i ostavite da se prohladi.
Kratko miksajte bjelanjke pa dodajte šećer i vanilin šećer i umutite u čvrsti snijeg. Dodajte kokosovo brašno i kratko miksajte najmanjom brzinom.
Lim za pečenje dimenzija 30x20 cm premažite maslacem i posujte brašnom.
Veći dio tijesta iz hladnjaka prebacite u kalup i rasporedite rukama po dnu, možete sve poravnati manjim valjkom za tijesto.
Na tijesto rasporedite ohlađene borovnice.
Preko borovnica špatulom nanesite kremu od kokosa i poravnajte površinu.
Iz zamrzivača izvadite manji dio tijesta i naribajte ga preko kreme od kokosa, ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini.
Pecite 35 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi, posujte šećerom u prahu.