Pita od sira s džemom od jagoda

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od sira s džemom od jagoda by Shutterstock Shutterstock

Svima nam poznata pita od sira, ovaj put sa zanimljivim dodatkom, domaćim džemom od jagoda.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

300 goštrog brašna
100 gšećera
1prašak za pecivo
150 gmaslaca
2žumanjka
70 mlmlijeka

Nadjev

1 kgsvježeg sira
4bjelanjka
2žumanjka
200 gšećera
2 žlicegrisa (pšenične krupice)
naribana korica limuna

Priprema

Tijesto

1Izradite mrvičasto tijesto

U brašnu razmrviti maslac rukama dok ne dobijete mrvičasto tijesto. Dodajte žumanjke, šećer i mlijeko.


2Zamijesite tijesto

Umijesiti srednje tvrdo tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.


3Razvaljajte tijesto

Odmoreno tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio razvaljajte na papiru za pečenje debljine pola cm i dimenzija kalupa za pečenje. Prvi dio tijesta stavite u namašćeni i pobrašnjeni kalup, ostatak ostavite u hladnjaku.

Nadjev

1Izradite snijeg od bjelanjaka

Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.


2Izradite svježi sir

U posudi mikserom dobro izradite sir pomiješan sa šećerom i žumanjcima, dodajte gris i naribanu koricu limuna.


3Dodajte snijeg od bjelanjaka

Na kraju u više navrata, dodajte snijeg od bjelanjaka. Sjedinite sastojke špatulom lagano miješajući.


4Nadjenite kolač

Dobivenim nadjevom od sira premažite prvi dio tijesta, dodajte domaći džem od jagoda i zagladite, prekrijte drugim dijelom tijesta kojeg naribajte na ribež.


5Stavite peći

Pripremljeni kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 35 minuta. Prije posluživanja ostavite kolač da se potpuno ohladi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.