U brašnu razmrviti maslac rukama dok ne dobijete mrvičasto tijesto. Dodajte žumanjke, šećer i mlijeko.
Umijesiti srednje tvrdo tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Odmoreno tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio razvaljajte na papiru za pečenje debljine pola cm i dimenzija kalupa za pečenje. Prvi dio tijesta stavite u namašćeni i pobrašnjeni kalup, ostatak ostavite u hladnjaku.
Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.
U posudi mikserom dobro izradite sir pomiješan sa šećerom i žumanjcima, dodajte gris i naribanu koricu limuna.
Na kraju u više navrata, dodajte snijeg od bjelanjaka. Sjedinite sastojke špatulom lagano miješajući.
Dobivenim nadjevom od sira premažite prvi dio tijesta, dodajte domaći džem od jagoda i zagladite, prekrijte drugim dijelom tijesta kojeg naribajte na ribež.
Pripremljeni kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 35 minuta. Prije posluživanja ostavite kolač da se potpuno ohladi.