Biondina

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Biondina by Mira Zvijerac Mira Zvijerac

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

3bjelanjak
180 gšećera
200 mlkiselog vrhnja
150 mlulja
200 gbrašna
100 gmljevenog badema ili oraha
500 gribanih jabuka
1 vrećicapraška za pecivo
cimeta

Krema

3žumanjka
60 ggustina
120 gšećera
2 vrećicevanilin šećera
600 mlmlijeka
200 gmaslaca

Preljev

200 mllimunade bez šećera ili sok od jabuka

Priprema

1 Pripremite preljev

Pripremite limunadu ili sok od jabuke.


2 Pripremite biskvit

Od navedenih sastojaka pripremite biskvit i pecite u limu za pečenje promjera 24x42 cm, 30 minuta na 200°C.


Vrući biskvit prelijte preljevom od limuna.


3 Pripremite kremu

Od svih sastojaka skuhajte kremu, a kada se prohladi dodajte maslac.


4 Premažite biskvit

Ohlađeni biskvit premažite kremom, a površinu možete ukrasiti šlagom.