Pavlova rolada

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Pavlova rolada

"Ostalo mi je bjelanjaka i ovo je najbolji način kako ih iskoristiti. Ako vam nije ostalo bjelanjaka i ovaj kolač radite od četiri jaja, jednostavno možete napraviti kremu sa žumanjcima umjesto vrhnja za šlag kako sam ja radila. Vrlo jednostavno, fino i brzo gotovo", piše naša čitateljica Antonia, koja je ovaj recept podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
15

Beze kora

4bjelanjka
150 gšećera u prahu
ekstrakt vanilije
1 žlicagustina
1 žlicaocta
listići badema

Krema

400 mlvrhnja za šlag
ekstrakt vanilije

Priprema

1 Napravite beze koru

Izmiksajte jaja i postepeno im dodajte šećer u prahu. Miksajte desetak minuta.


Dodajte ekstrakt vanilije, žlicu gustina i octa pa smjesu promiješajte špatulom, ne mikserom.


2 Osušite

Smjesu izlijte na veliki kalup od pećnice i poravnajte. Na smjesu pospite listiće badema i sušite na 150 stupnjeva oko sat vremena.


3 Napravite kremu

Prohlađenu koru premažite izmiksanim vrhnjem za šlag i pospite sitno narezanim jagodama.


4 Ohladite

Pažljivo zarolajte i stavite da se hladi minimalno dva sata. Po želji pospite šećerom u prahu.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)