Zagrijte pećnicu na 175 °C. Kalup od 24 cm obložite papirom za pečenje.
U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke - brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, ulje i vaniliju. Ulijte u suhe sastojke.
Na kraju ulijte vruću kavu/vruću vodu i kratko izmiješajte - smjesa mora biti vrlo tekuća.
Ulijte u kalup i pecite 45–50 min, dok čačkalica ne izađe s nekoliko vlažnih mrvica.
Ohladite potpuno, zatim prerežite na 2 ili 3 jednaka sloja ili smjesu prije pečenja podijelite na 3 jednaka dijela i ispecite ih posebno.
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne nastane glatka ganache baza.
Umiješajte maslac sobne temperature i šećer u prahu te sol. Ostavite 20–30 min u hladnjaku da se zgusne u mazivu, gustu kremu.
Prvi sloj biskvita stavite na pladanj i premažite obilnim slojem čokoladne kreme. Dodajte drugi sloj, opet namažite kremom. Ako imate treći sloj – ponovite.
Ostatkom kreme tanko premažite cijelu tortu i ohladite 20 minuta.
Zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Dodajte maslac i miješajte do sjajne smjese.
Malo prohladite pa prelijte preko ohlađene torte ili tortu prvo narežite pa glazuru prelijte preko svakog narezanog komada.