Umijesite sve osim maslaca do glatke teksture, a onda dodajte i omekšali maslac i mijesite još 10-15 minuta. Pokrijte tijesto i ostavite da malo naraste pa spremite na hladnu fermentaciju.
Možete ostaviti da se udvostruči i bez hladne fermentacije idete na sljedeći korak.
Pomiješajte orahe sa šećerom i prelijte kipućim mlijekom. Dodajte limunovu koricu i ostavite da se ohladi. U hladnu smjesu umiješajte snijeg od bjelanjaka. Isto tako pripremite nadjev od maka.
Tijesto podijelite na dva dijela i oblikujte pravokutnik. Na svako tijesto rasporedite nadjeve. Zarolajte i stavite štruce na papir za pečenje u lim za pečenje.
Pokrijte i ostavite da se diže još sat ili dva ako je iz hadnjaka ili 30 minuta ako je toplo tijesto. Premažite jajetom i izbodite drvenim štapićem na par mjesta.
Svaku štrucu pecite u zagrijanoj pećnici na 170°C oko 35 do 45 minuta. Kada štruce porumene, gotove su. Režite tek kad se ohlade.