Maline odmrznite pa ih stavite kuhati sa šećerom. Nemojte im dodavati vodu, jer kad se odmrznu, same će pustiti svoj sok i u njemu se kuhati. Kada omekšaju, dobro ih zgnječite.
U vodu dodajte puding od vanilije i dobro promiješajte, a zatim tu mješavinu ulijte u maline i miješajte dok se krema ne zgusne i proključa.
Kremu zatim maknite s vatre, pokrijte s prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi.
Od litre mlijeka odvojite 700 ml i stavite kuhati sa šećerom. U preostalih 300 ml dodajte puding i gustin, pa kada 700 ml mlijeka proključa, ulijte mješavinu pudinga i gustina.
Miješajte dok se krema ne zgusne i proključa, a zatim maknite s vatre, pokrijte s prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi.
Kada se prohladi, dodajte maslac sobne temperature, izradite mikserom i na kraju dodajte mljevene pistacije i ručno ih umiješajte.
Kolač složite tako da iskoristite osam rozen kora - prvu koru premažite kremom od pistacije, zatim dodajte drugu koru i premažite ju kremom od malina. Na to stavite treću koru, pa kremu od pistacija, a zatim i četvrtu kotu i na nju kremu od malina.
Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore i svu kremu.
Za glazuru otopite bijelu čokoladu s tri žlice ulja i prelijte ju po zadnjoj, osmoj kori, a zatim ostavite da se kolač ohladi. Prije posluživanja ga narežite i na svaki komad stavite po jednu smrznutu ili svježu malinu.