Rozen kore s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Rozen kore s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama by Suzana Kišiček Suzana Kišiček
Rozen kore s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama by Suzana Kišiček Suzana Kišiček
Rozen kore s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama by Suzana Kišiček Suzana Kišiček

"Desert u koji se odmah zaljubiš", piše naša čitateljica Suzana Kišiček za ovaj kolač od gotovih rozen kora, s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama. Savršena je to kombinacija, a recept koji je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? donosimo u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
12

Krema od malina

450 gsmrznutih malina
100 mlvode
100 gšećera
1 vrećicapudinga s okusom vanilije

Krema od pistacija

1 lmlijeka
3 vrećicepudinga s okusom bijele čokolade
3 žlicegustina
150 gšećera
150 gmaslaca
100 gpistacija

Glazura

100 gbijele čokolade
3 žliceulja

Dodatno

1 pakiranjerozen kora

Priprema

1 Napravite kremu od malina

Maline odmrznite pa ih stavite kuhati sa šećerom. Nemojte im dodavati vodu, jer kad se odmrznu, same će pustiti svoj sok i u njemu se kuhati. Kada omekšaju, dobro ih zgnječite.


U vodu dodajte puding od vanilije i dobro promiješajte, a zatim tu mješavinu ulijte u maline i miješajte dok se krema ne zgusne i proključa.


Kremu zatim maknite s vatre, pokrijte s prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi.


2 Napravite kremu od pistacija

Od litre mlijeka odvojite 700 ml i stavite kuhati sa šećerom. U preostalih 300 ml dodajte puding i gustin, pa kada 700 ml mlijeka proključa, ulijte mješavinu pudinga i gustina.


Miješajte dok se krema ne zgusne i proključa, a zatim maknite s vatre, pokrijte s prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi.


Kada se prohladi, dodajte maslac sobne temperature, izradite mikserom i na kraju dodajte mljevene pistacije i ručno ih umiješajte.


3 Složite kolač

Kolač složite tako da iskoristite osam rozen kora - prvu koru premažite kremom od pistacije, zatim dodajte drugu koru i premažite ju kremom od malina. Na to stavite treću koru, pa kremu od pistacija, a zatim i četvrtu kotu i na nju kremu od malina.


Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore i svu kremu.


4 Dodajte glazuru

Za glazuru otopite bijelu čokoladu s tri žlice ulja i prelijte ju po zadnjoj, osmoj kori, a zatim ostavite da se kolač ohladi. Prije posluživanja ga narežite i na svaki komad stavite po jednu smrznutu ili svježu malinu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.