Sarajčice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Sarajčice by Slađana Minić Ex Bogojević Slađana Minić Ex Bogojević
Sarajčice by Slađana Minić Ex Bogojević Slađana Minić Ex Bogojević
Sarajčice by Slađana Minić Ex Bogojević Slađana Minić Ex Bogojević
Sarajčice by Slađana Minić Ex Bogojević Slađana Minić Ex Bogojević

Sarajčice su mali orijentalni slatkiši koji izgledom podsjećaju na baklavu - prave se od istih kora i jednako su hrskave, a iznutra su sočne.


Osim toga, nevjerojatno su slatke zahvaljujući agdi, slatkoj vodi kojom se nakon pečenja zaliju, a recept za ovu slasticu podijelila je naša čitateljica Slađana Minić Ex Bogojević u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
30

Nadjev

400 goraha
10 žlicašećera
12 žlicapšeničnog griza
150 ggrožđica
0,5 vrećicepraška za pecivo
malo mlake vode

Agda

600 gšećera
500 mlvode
1 vrećicavanilin šećera
1limun (narezan na tanke šnite)

Dodatno

500 gkora za baklavu

Priprema

1 Napravite nadjev

Suhe sastojke pomiješajte i zalijevajte ih vodom dok se smjesa ne ujednači (mora biti gusta i čvrsta).


2 Napunite kore

Prvu koru premažite s malo ulja, a na drugu koru po dužini rasporedite tri žlice nadjeva, sa strane zatvorite i zarolajte.


3 Složite na pleh

Narežite na jednake komade pa ih rasporedite u podmazan pleh i premažite uljem.


4 Ispecite

Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva, otprilike pola sata ili dok ne porumene.


5 Napravite agdu

Pomiješajte sve sastojke, pa hladnom agdom zalijte vruće sarajčice. Ohladite ih na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u hladnjak na 2 do 3 sata.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.