Žumanjke prvo odvojite od bjelanjaka, a zatim žumanjcima dodajte 80 g šećera i izmiksajte.
Lagano dodajte ostale sastojke - maslac, mast, vanilin šećer, koricu limuna, rum i prašak za pecivo. Miksajte pa lagano dodajte i brašno.
Zamijesite tijesto, koje ne smije biti ni tvrdo, a ni premekano. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Pripremite mljevene bademe (a možete koristiti i orahe ili lješnjake), a bjelanjke lagano izmutite vilicom.
Od tijesta radite kuglice, a svaki kuglicu prvo uvaljajte u bjelanjak, a zatim i u bademe.
Kuglice složite na lim za pečenje i pecite ih 20 do 25 minuta na 170 stupnjeva.
Kad se kuglice u potpunosti ohlade, spojite ih čokoladom ili Nutellom - čitateljica je koristila Nutellu, a vi možete koristiti namaz po svom izboru.