Krešenti

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Krešenti by Adriana Drljo Adriana Drljo

Božićni krešenti s bademima, orasima ili lješnjacima (po vašem izboru), spajani čokoladom ili Nutellom, mogu stajati danima, a u nastavku imamo recept koji je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila naša čitateljica Adriana Drljo.


Sastojci

Broj porcija
20
2jaja
100 gmasti
100 gmaslaca
80 gšećera
2vanilin šećera
naribana korica pola limuna
1 žličicaruma
3 gpraška za pecivo
320 gglatkog brašna
200 gbadema, oraha ili lješnjaka
Nutella

Priprema

1 Pomiješajte šećer i žumanjke

Žumanjke prvo odvojite od bjelanjaka, a zatim žumanjcima dodajte 80 g šećera i izmiksajte.


2 Dodajte ostale sastojke

Lagano dodajte ostale sastojke - maslac, mast, vanilin šećer, koricu limuna, rum i prašak za pecivo. Miksajte pa lagano dodajte i brašno.


3 Zamijesite

Zamijesite tijesto, koje ne smije biti ni tvrdo, a ni premekano. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.


4 Pripremite bademe

Pripremite mljevene bademe (a možete koristiti i orahe ili lješnjake), a bjelanjke lagano izmutite vilicom.


5 Formirajte kuglice

Od tijesta radite kuglice, a svaki kuglicu prvo uvaljajte u bjelanjak, a zatim i u bademe.


6 Ispecite

Kuglice složite na lim za pečenje i pecite ih 20 do 25 minuta na 170 stupnjeva.


7 Spojite kuglice

Kad se kuglice u potpunosti ohlade, spojite ih čokoladom ili Nutellom - čitateljica je koristila Nutellu, a vi možete koristiti namaz po svom izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.