Izmiješajte suhe sastojke i dodajte prosijano brašno. Zatim dodajte maslac, malo ga utisnite vilicom i na kraju dodajte jaja.
Tijesto umijesite rukama i dodajte još brašna po potrebi. Tijesto izvaljajte i modlicama izrežite keksiće.
Keksiće stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, stavite ih na kratko u hladnjak, a zatim ih pecite desetak minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
Kad se ohlade, premažite ih po želji, a mogu se samo posuti šećerom u prahu ili umočiti u čokoladu. Možete ih premazati marmeladom te dodatno ukrasiti otopljenom bijelom čokoladom i posuti sa sjeckanim poprženim lješnjacima.
Ako se odlučite premazati ih karamelom, domaću ćete karamelu napravite tako da prvo na laganoj vatri rastopite šećer, uz stalno miješanje.
Dodajte maslac i slatko vrhnje koje ste prethodno malo zagrijali (vrhnje dodajte u nekoliko navrata, ne odjednom).
Miješajte i onda opet vratite na laganu vatru, nastavite miješati i dodajte pola žličice soli. Karamelu ohladite pa njome premažite keksiće.