Kremasti kolač s čokoladom, vanilijom i kokosom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasti kolač s čokoladom, vanilijom i kokosom by Shutterstock Shutterstock

Ako volite deserte koji izgledaju kao iz fine slastičarnice - ovaj kolač je upravo to. Bogata čokoladna brownie podloga, sočan sloj kokosa i svileno nježna krema od vanilije slojevito se stapaju u savršeni balans okusa i teksture. Idealno za blagdane, rođendane ili kada jednostavno želite impresionirati svoje ukućane ili goste koji su vam se najavili.

Sastojci

Broj porcija
14

Čokoladna podloga

180 gčokolade za kuhanje
120 gmaslaca
120 gšećera
3jaja
80 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
1 žličicaekstrakta vanilije

Sloj od kokosa

200 gkokosovog brašna
200 mlzaslađenog kondenziranog mlijeka
1 žlicaruma ili ekstrakta ruma (po želji)

Krema od vanilije

500 mlmlijeka
2žumanjka
60 gšećera
40 ggustina
2 žličiceekstrakta vanilije
200 mlslatkog vrhnja

Priprema

Čokoladna podloga

1 Otopite čokoladu

Otopite čokoladu i maslac na pari ili vrlo laganoj vatri.


2 Pomiješajte sastojke

Umiješajte šećer, potom jaja jedno po jedno, pa ekstrakt vanilije. Dodajte brašno i sol pa lagano umiješajte (ne miksati previše).


3 Ispecite

Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite na 170 °C oko 15-18 minuta. Podloga treba ostati blago sočna.

Sloj od kokosa

1 Pomiješajte sastojke

Pomiješajte kokos s kondenziranim mlijekom i po želji dodajte rum. Nanesite na još mlaku čokoladnu podlogu i lagano poravnajte.

Krema od vanilije

1 Zagrijte vaniliju

U mlijeku zagrijte vaniliju do vrenja.


2 Pomiješajte sastojke

U posebnoj posudi umutite žumanjke, šećer i gustin. Vruće mlijeko ulijte u smjesu žumanjaka uz stalno miješanje, pa vratite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.


3 Napravite šlag

Vrhnje za šlag istucite pa ga umiješajte u potpuno ohlađenu kremu. Nježno rasporedite kremu preko sloja od kokosa.


4 Dovršite kolač

Kolač posipajte naribanom čokoladom i mrvicama kokosa. Ostavite da odstoji barem 4 sata u hladnjaku, idealno preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.