Otopite čokoladu i maslac na pari ili vrlo laganoj vatri.
Umiješajte šećer, potom jaja jedno po jedno, pa ekstrakt vanilije. Dodajte brašno i sol pa lagano umiješajte (ne miksati previše).
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite na 170 °C oko 15-18 minuta. Podloga treba ostati blago sočna.
Pomiješajte kokos s kondenziranim mlijekom i po želji dodajte rum. Nanesite na još mlaku čokoladnu podlogu i lagano poravnajte.
U mlijeku zagrijte vaniliju do vrenja.
U posebnoj posudi umutite žumanjke, šećer i gustin. Vruće mlijeko ulijte u smjesu žumanjaka uz stalno miješanje, pa vratite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.
Vrhnje za šlag istucite pa ga umiješajte u potpuno ohlađenu kremu. Nježno rasporedite kremu preko sloja od kokosa.
Kolač posipajte naribanom čokoladom i mrvicama kokosa. Ostavite da odstoji barem 4 sata u hladnjaku, idealno preko noći.