Naš Božić i Nova godina su nezamislivi bez ovog starinskog recepta za keksiće. Kuhani žumanjci u tijestu te idealan omjer ostalih sastojaka čine neodoljiv spoj u okusu ove blagdanske slastice.
Fina tjestenina iz primorskog mjesta Bribira koje se može jesti sa šalšom od paradajza.
Malo drugačija slana i hrskava zlevanka s kukuruznim brašnom, a tradicionalno se sprema u Hrvatskom Zagorju. Svježe pečena divno će zamirisati kuhinju, a iako se nekoć smatrala sirotinjskim jelom danas je vrhunska poslastica.
Simpatične, hrskave grickalice koje kada krenete jesti ne možete stati. Savršen su finger food za svaki party.
Slana pita koja može biti predjelo, ručak ili užina. Ne zahtijeva previše vremena, jako je fina i vizualno odlično izgleda.
Kada svježi sir umotano u domaće rađeno vučeno tijesto dobijemo jako fino i lagano jelo koje će malo tko odbiti.
Ako volite piroške iz pekarnica, domaće će vas oduševiti još više. Postupak je jednostavan, treba vam samo malo slobodnog vremena.