Piroške sa sirom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Piroške sa sirom
Piroške sa sirom
Piroške sa sirom
Ako volite piroške iz pekarnica, domaće će vas oduševiti još više. Postupak je jednostavan, treba vam samo malo slobodnog vremena.

Sastojci

Broj porcija
12
400 gpire krumpira
300 gglatkog brašna
1jaje
1 prstohvatsoli
100 mlmlijeka
20 gsvježeg kvasca (+1 žličica šećera)
200 gsvježeg sira za punjenje

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Svježi kvasac stavite u mlako mlijeko u koje ste dodali žličicu šećera i ostavite 10 minuta.


U posudu stavite krumpir, dodajte brašno, sol, jaje i zamijesite glatko tijesto.


2 Oblikujte piroške

Tijesto razvaljajte, režite kvadratiće i na svaki stavite malo svježeg sira. Zarolajte u valjčiće i dobro pritisnite rubove da sir ne bi iscurio tijekom prženja.


3 Pržite

Pržite u vrućem ulju s obje strane dok ne dobiju lijepu boju. Ne predugo, sa svake strane po 2-3 minute.


Ako se budu pržile predugo, sir će početi curiti van, i ulje će prskati.


Gotove piroške stavljajte na papirnatu salvetu da upiju višak masnoće i jedite još tople.

Lidija