Rougemarin pizza

Vrijeme pripremePriprema
12h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
12h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Rougemarin pizza
Rougemarin pizza by Luka Šangulin/Index Luka Šangulin/Index
Rougemarin pizza by Luka Šangulin/Index Luka Šangulin/Index

Želite li kod kuće spremiti pizzu poput Marina Medaka, slijedite njegov recept koji donosimo u nastavku. (Rougemarin Capo di tutti i capi)

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

200 gbrašna za pizzu
100 gvisokoproteinskog brašna
100 gbrašna tip 1
480 gbrašna Caputo
5 gsuhog kvasca
90 gprirodnog startera
18 gsoli
30 gmaslinovog ulja
550 ghladne vode
100 gvode za emulziranje

Umak

500 gpizza pelata
5 gbosiljka
3 gsoli
3 gorigana
2 gpapra
80 gmaslinovog ulja

Pesto od pistacija

200 gpistacija
100 gmaslinovog ulja
5 gbosiljka
0,5limete - sok
sol, papar

Nadjev

umak za pizzu
pesto od pistacija
400 gribane mozzarelle
200 gmortadele
čili ulje
bosiljak

Priprema

1 Tijesto i pečenje

Umiješajte brašno, suhi kvasac, vodu i starter, lagano dolijevajte maslinovo ulje, te nakon ulja dodajte sol. Tijesto stavite da prenoći u hladnjaku. Važite bule od 356 g. Fermentirajte i oblikujte te peći na 260 stupnjeva, 10 minuta.


2 Umak

Sve usitnite i povežite u jednu smjesu.


3 Pesto od pistacija

U blender stavite sve sastojke i pomiješajte sastojke u jednu smjesu.


4 Nadjev

Umak za pizzu zapečemo zajedno s ribanom mozzarellom. Ostale sastojke dodamo kasnije.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.