Buči dodajte propasirani sir i vrhnje, posolite po ukusu. Dodajte jaje i dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
U zdjelu stavite brašno, dodajte prstohvat soli, ulje i zamijesite s toplom vodom. Ako vam je presuho, slobodno dodajte još vode, ako se pak tijesto lijepi - dodajte još brašna.
Od tih sastojaka zamijesite mekano glatko tijesto koje se u konačnici ne lijepi.
Oblikujte ga u kuglu, lagano premažite s vrlo malo ulja, vratite ga u posudu, prekrijte čistom krpom i ostavite da odmara oko 30 minuta.
Nakon toga na pobrašnjenom stolnjaku prvo valjkom za tijesto malo stanjite tijesto. Zatim ga pažljivo rukama tanko razvucite počevši od sredine prema rubovima tijesta, krećući se u svim smjerovima.
Ruke provučete ispod tijesta i od sredine dlanovima okrenutim prema gore polako i nježno ruke pomičete prema sebi rastežući tijesto. Malo ćete se nahodati oko stola dok tijesto ne razvučete u svim smjerovima. Tijesto razvucite preko cijelog stola tako da rubovi vise sa strane.
Zadebljane rubove tijesta odstranite pa razvučeno tijesto poškropite s uljem i lagano premažite. Na pripremljeno tijesto sada rasporedite nadjev u tankom ravnomjernom sloju i pomoću stolnjaka zarolajte tijesto.
Tako dobivenu bučnicu sada režite na komade željene veličine i slažite u namašćen pleh jedan do drugog.
Bučnicu pecite u zagrijanoj pećnici na 180-190 stupnjeva oko 35 minuta, tj. dok ne dobije lijepu boju i ne bude hrskava.
Dok je još vruća, pomoću oštrog noža odvojite komade, složite na tanjur i poslužite.