Zagorski zapečeni štrukli

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Zagorski zapečeni štrukli
Zagorski zapečeni štrukli
Zagorski zapečeni štrukli
Zagorski zapečeni štrukli
Zagorski zapečeni štrukli
Kada svježi sir umotano u domaće rađeno vučeno tijesto dobijemo jako fino i lagano jelo koje će malo tko odbiti.

Sastojci

Broj porcija
10
250 gglatkog brašna
150 mltople vode
1 žličicasoli
2 žliceulja
2jaja
500 gsvježeg sira
300 mlkiselog vrhnja

Priprema

1 Tijesto

U posudi pomiješajte brašno, malo soli i ulje sa toplom vodom.


Miješajte tako dugo dok se ne pojave mjehurići, a onda oblikujte tijesto u loptu premažite uljem da se ne zasuši, zamotajte te ostavite da se odmori 30 minuta.


2 Nadjev

Pripremite nadjev tako da u posudi sjedinite sir, 1 jaje sol i vrhnje. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.


3 Motanje

Odstajalo tijesto stavimo na stolnjak posipan brašnom, razvučemo ga što tanje i namažemo nadjevom, poprskamo uljem i savijemo.


Rubom tanjura režemo štrukle i stavimo ih u namazanu tepsiju.


U posudi izmiješamo 1 jaje sa 200 ml kiselog vrhnja i prelijemo štrukle.


4 Pečenje

Pečemo u pećnici 30 minuta na 180°C do zlatnosmeđe boje.