Zlevanka bez glutena sa špinatom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Zlevanka bez glutena sa špinatom i sirom

Brzi i zdravi recept za zlevanku, zlevku, izljevak ili brzu pitu. Kako god ju zvali, svi ju vole. Može biti sa špinatom, sa sirom, u kombinaciji ili s nekim drugim povrćem.

Sastojci

Broj porcija
10
3jaja
1 žličicasoli
200 mljogurta
50 mlmlijeka
20 mlmaslinovog ulja
30 mlsuncokretovog ulja
400 gsvježeg sira
80 gbrašna bez glutena
70 gkukuruznog brašna
0,5praška za pecivo

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Pomiješajte suhe sastojke, a zatim umutite jaja mikserom pa dodajte ulje, jogurt, mlijeko, sir i špinat. Kratko izmiksajte pa dodajte i suhe sastojke i dobro sjedinite.


2 Ispecite

Smjesu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i premažite s jednom žlicom ulja. Pecite jedan sat na 200 stupnjeva.