Mikserom (spiralom) zamijesite sve sastojke za tijesto. Oblikujte ga u kuglu, premažite ga uljem i pustiti da pokriveno najlonom odstoji barem pola sata na sobnoj temperaturi, a u frižideru može i preko noći.
Dobro izmiješajte sve sastojke za nadjev da se dobije fina masa bez grudica.
Tijesto rukama razvucite na dobro pobrašnjenom stolnjaku tako da bude što tanje.
Odrežite debele rubove tako da tijesto svugdje bude jednake debljine.
Zatim poškropite tijesto rastopljenim maslacem.
Nadjev nanesite na tijesto tako da se pokrije malo više od trećine površine.
Pomoću stolnjaka zarolajte tijesto od strane gdje se nalazi nadjev prema suprotnoj strani.
Rubom tanjura režite štrukle od nekih 11 cm dužine.
Štrukle slažite u protvan premazan maslacem. Prelijte vrhnjem za kuhanje i pecite na 220°C oko pola sata (ako se ne peku odmah, štrukle prokuhajte minutu u kipućoj vodi, ohladite pa zamrznite).
Ako više volite kuhane štrukle, kuhajte ih 10-ak minuta u slanoj vodi te zatim prelijte krušnim mrvicama preprženima na maslacu.