Quiche s porilukom i tunom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Quiche s porilukom i tunom
Quiche s porilukom i tunom
Slana pita koja može biti predjelo, ručak ili užina. Ne zahtijeva previše vremena, jako je fina i vizualno odlično izgleda.

Sastojci

Broj porcija
5
250 goštrog brašna
130 ghladnog maslaca
½ žličicesoli
4 žlicevode
1crvena paprika
1konzerva tune
2kisela vrhnja
3jaja
salata rikola

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Brašno stavite na radnu podlogu, hladni maslac narežite na ploškice i prstima smrvite sa brašnom. Zatim dodajte sol i vodu te zamijesite prhko tijesto.


Prhko tijesto ne valja previše mijesiti, čim dobijete ujednačenu kuglu tijesta zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak barem pola sata.


2 Za to vrijeme pripremite nadjev

Poriluk narežite na manje kolutiće, papriku na trakice i lagano prodinstajte u tavici (po želji možete dodati i neko drugo povrće koje imate u frižideru).


Pomiješajte jaja i kiselo vrhnje.


3 Složite i ispecite quiche

Izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga u veličini kalupa izbodite vilicom da se ne napuhne i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C 10 minuta.


Izvadite tijesto iz pećnice i stavite nadjev od poriluka i paprike, preko povrća stavite ocijeđenu tunu iz konzerve, a zatim prekrijte sa smjesom jaja i vrhnja koje ste malo posolili.


Vratite u pećnicu na još 25 minuta.


Pečenu pitu posipajte rikolom.

Lidija

Ključne riječi