Shakshuka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Shakshuka
Shakshuka by youtube
Shakshuka

Shakshuka je tradicionalno bliskoistočno jelo koje se priprema najčešće kao doručak, dok je u zapadnim kulturama postala jedan od simbola popularnog bruncha, obroka koji označava nešto između kasnog doručka ili ranog ručka.

Sastojci

Broj porcija
2
4jaja
3 žlicemaslinovog ulja
3 režnjačešnjaka
1crveni luk
1rog paprika
500 mlMutti pasirane rajčice
svježi peršin
sol, papar

Priprema

1 Pripremite povrće

Češnjak ogulite i narežite na ploške, a crveni luk nasjeckajte na kockice. Papriku očistite pa narežite na trake, a peršin nasjeckajte na sitno, pa stavite sa strane.


2 Popržite na ulju

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa propržite luk da omekša. Dodajte češnjak i nakon pola minute, kad pusti miris, ubacite rog papriku.


Posolite i popaprite, pustite da omekša na srednje jakoj vatri uz miješanje oko 5 minuta.


3 Dodajte Mutti pasiranu rajčicu

Ulijte Mutti pasiranu rajčicu i pustite da umak krčka i malo se zgusne. Sad žlicom napravite male udubine u umaku koje ćete staviti jaja.


4 Pustite da se jaja skuhaju

Poklopite i na laganoj vatri kuhajte 5 do 7 minuta, ovisno želite li da žumanjak bude tekuć. Maknite s vatre i posipajte sitno sjeckainim peršinom. Poslužite s tostiranim kruhom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.