Zobene palačinke bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Zobene palačinke bez glutena by Unsplash Unsplash

Ovo je izvrsna ideja za zdrav doručak s bezglutenskom zobi koju ćete htjeti pripremati uvijek iznova! I to je u redu, jer su palačinke gotove za 10-ak minuta i napravljene od zdravih sastojaka. Iskreno, možete ih raditi i u bilo koje doba dana - kad god poželite nešto slatko.

Sastojci

Broj porcija
1
8 žlicazobi
2 žlicejogurta
½ žličicesode bikarbone
½ žličicepraška za pecivo
1 žličicavanilije
1jaje
1 šakasvježih ili smrznutih borovnica
1 žlicajavorovog sirupa
kokosovo ulje za premazati tavu

Priprema

1 Napravite smjesu

Dodajte sve sastojke u blender osim borovnica i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Također, možete koristiti ručni blender i zdjelu ili samo zdjelu i vilicu ako koristite mljevenu zob.


2 Ispecite palačinke

Na srednje jakoj vatri namažite tavu kokosovim uljem i ulijte tijesto za palačinke tako da dobijete manje palačinke (veličine vašeg dlana, tako ćete ih lakše okrenuti).


Nepečenu stranu pospite borovnicama. Kada rubovi izgledaju gotovi i kada se pojave mjehurići, lopaticom obiđite rubove palačinke i preokrenite ih.


Ponavljajte dok ne potrošite tijesto.


3 Poslužite

Poslužite odmah s malo sirupa od borovnica ili džema Volim borovnice te dodatnim svježim borovnicama.