Pikantna shakshuka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pikantna shakshuka by Shutterstock Shutterstock

Bliskoistočni klasik ovdje u varijanti s čilijem, za ljubitelje ljutog. Ne bismo baš preporučili za doručak, ali za rani ručak svakako.

Sastojci

Broj porcija
3
3jaja
1crveni luk
250 mlpasirane rajčice
1svježa paprika
½ žličicečili-pahuljica (može i svježi)
sol, papar, ulje

Priprema

1 Nasjeckajte i prodinstajte luk

Sitno nasjeckajte luk. Na maslinovom ulju dinstajte da postane staklast, a onda dodajte rajčicu, čili, posolite i poklopite.


Uz povremeno miješanje, neka se krčka 5 do 10 minuta.


2 Dodajte jaja

Kad se umak od rajčice zgusne, žlicom napravite tri udubljenja u koja ćete ubaciti jaja.


Razbijte jaja i stavite ih u pripremljena 'mjesta' u umaku. Poklopite tavu, pa pustite neka se jaja skuhaju u umaku na laganoj vatri, 7 do 10 minuta.


Posipajte sve svježe nasjeckanim peršinom i poslužite uz hrskavi kruh.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.