Malo drukčija zlijevka

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Malo drukčija zlijevka
Malo drukčija zlijevka
Malo drukčija zlijevka
Malo drukčija zlijevka
Malo drugačija slana i hrskava zlevanka s kukuruznim brašnom, a tradicionalno se sprema u Hrvatskom Zagorju. Svježe pečena divno će zamirisati kuhinju, a iako se nekoć smatrala sirotinjskim jelom danas je vrhunska poslastica.

Sastojci

Broj porcija
8
150 gglatkog brašna
70 mltople vode
1 žličicasoli
malo ulja
2jaja
200 gsvježeg sira
400 mlkiselog vrhnja
200 mljogurta ili mlijeka
200 gkukuruznog brašna

Priprema

1 Tijesto

U posudi pomiješajte brašno, malo soli i ulje s toplom vodom. 


Miješajte toliko dugo dok se ne pojave mjehurići, a onda oblikujte tijesto u loptu, premažite uljem da se ne zasuši, zamotajte te ostavite da se odmori 30 minuta.


2 Nadjev

Pripremite nadjev tako da u posudi sjedinite sir, 2 jaja, vrhnje, jogurt, kukuruzno brašno i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.


3 Slaganje

Odstajalo tijesto stavite na stolnjak posipan brašnom, razvucite ga i prebacite u nauljenu tepsiju tako da krajevi tijesta vise preko tepsije.


Na tijesto stavite pripremljeni nadjev i preklopite ga sa viškom tijesta koje je visilo preko ruba tepsije, kako bi u cijelosti nadjev bio prekriven tijestom.


Pecite u pećnici 30 minuta na 200 stupnjeva do zlatnosmeđe boje.

Lidija

Ključne riječi