Bribirski šuljki

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Bribirski šuljki
Bribirski šuljki
Bribirski šuljki
Fina tjestenina iz primorskog mjesta Bribira koje se može jesti sa šalšom od paradajza.

Sastojci

Broj porcija
5
400 gglatkog brašna
1jaje
1 žličicasoli
50 mlulja
voda, mlaka
40 gsira škripavca
maslac po procjeni

Priprema

U zdjelu stavite brašno, jaje, malo ulja, sol i zamijesite tijesto s vodom. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider da odmori pola sata.


Izvaljajte tijesto na debljinu 3-4 mm i izrežite na kvadratiće.


Stavite kuhati u vrelu vodu 10 minuta.


Slažite u zdjelu red šuljaka, red sira koji ste naribali i tako do vrha (vaditi šuljke iz vode, ne procjeđivati, dobro je par žlica vode još politi po šuljcima).


Na maslacu popržite 100 g sira do smeđe boje, dok ne postane hrskav.


Posipajte poprženi sir po šuljcima.

Lidija