Od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Oblikujte kuglu pa ju stavite u uljem namašćenu posudu. Premažite uljem pokrijte folijom i ostavite da odmori 1 sat. U međuvremenu napravite nadjev.
Repu očistite, ogulite pa naribajte. Kosanu mast lagano zagrijavajte dok voda ne ispari i komadići špeka malo dobiju boju. Maknite sa strane da se hladi.
Zakipite vodu, dodajte sol i ribanu repu. Prokuhajte desetak minuta.
Pomiješajte jaje, žumanjak i sir. Dodajte 3 žlice pečene kosane masti i 100 g kiselog vrhnja. Promiješajte. Repu procijedite i pustite da se malo ohladi, pa umiješajte u smjesu sa sirom.
Razvucite vučeno tijesto pa poškropite s otopljenom kosanom masti. Rasporedite nadjev pa savijte savijaču. Podijelite savijaču na jastučiće, razrežite i složite u dva lima za pečenje namašćena kosanom masti.
Na svaki jastučić stavite malo”čvarčića”, polijte kiselim vrhnjem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C oko 40 minuta do zlatno smeđe boje.