Maslac izrežite na komade i stavite u lonac na laganu vatru da se otopi.
U mlijeko izmrvite kvasac, promiješajte, pospite s malo brašna i ostavite da se udvostruči.
Miksajte jaja s obje vrste šećera i solju dok smjesa ne postane pjenasta.
U smjesu dodajte rakiju, koricu limuna i naranče.
Dodajte brašno uzašli kvasac i otopljeni maslac. Tijesto mijesite rukama uz dodavanje brašna. Tijesto ne smije biti tvrdo. Posudu s tijestom pokrijte i ostavite da se udvostruči.
Dignuto tijesto premijesite i podijelite na šest komada. Svaki komad oblikujte u lopticu. Sirnice slažite na lim obložen masnim papirom razmaknute jednu od druge. Ostavite ih jedan do dva sata da se ponovo dižu.
Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Prije pečenja svaku sirnicu zarežite trodijelno i pecite 40 minuta. Vilicom pomiješajte malo bjelanjka i rakije, te pred kraj pečenja sirnice premažite. Pospite tučenim šećerom i vratite u pečnicu na kratko da se premaz osuši.