Bučnica

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bučnica by Shutterstock Shutterstock

Tradicionalni recept za ivanićgradsku bučnicu Katarine Magić Košćević, objavljen u knjizi "Neka buče govore jelom", autorice Marice Svetlečić.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgbrašna
voda
ulje
sol
800 gmlade buče, naribane i ocijeđene
400 gsvježeg kravljeg sira
4jaja
200 mlkiselog vrhnja

Priprema

1Umijesite tijesto

Od brašna, vode, ulja i soli umijesite tijesto za savijače. Ostavite da se odmori pod toplom posudom, a potom tanko razvucite.


2Sjedinite sastojke za nadjev

Pomiješajte naribanu i ocijeđenu buču sa svježim sirom, jajima, kiselim vrhnjem i soli. Dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.


3Nadjenite tijesto

Po tijestu rasporedite smjesu za nadjev. Savijte bučnicu i premažite je maslacem.


4Ispecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 1 sat.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.