Marieline kiflice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Marieline kiflice

Kiflice mekane kao duša. Možete ih puniti slanim ili slatkim nadjevom po želji.

Sastojci

Broj porcija
4
700 gglatkog brašna
10 gsoli
10 gšećera
7 gsuhog kvasca
50 mlsuncokretovog ulja
200 mlmlijeka, hladnog
75 gmaslaca, otopljenog
180 gjogurta
1 žlicaocta
1jaje, za premaz

Nadjev

po želji

Priprema

1Pripremite suhe sastojke

U posudu stavite brašno, sol, šećer i kvasac te dobro promiješajte.


2Pripremite mokre sastojke

U manju posudu stavite ulje i maslac te otopite na laganoj vatri.


Kad se maslac otopi, maknite s vatre i dodajte mlijeko, jogurt i ocat.


3Umijesite tijesto

Sve mokre sastojke dodajte u posudu s brašnom. Pomalo miješajte dok dodajete tekuće sastojke.


Zamijesite tijesto i pustite da se diže 45 minuta.


4Oblikujte kiflice

Od odmorenog tijesta oblikujte kiflice, koje možete nadjenuti slatkim ili slanim nadjevom.


Stavite kiflice na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.


Premažite ih mlijekom i ostavite da odstoje 30 minuta.


Nakon toga, premažite kiflice razmućenim jajetom.


5Pecite u pećnici

Pecite kiflice na 200 stupnjeva oko 18 minuta. Vrijeme pečenja može varirati ovisno o pećnici, stoga pazite da kiflice ne izgore.


Dobar tek!