Toplo mlijeko, šećer i kvasac pomiješajte i ostavite desetak minuta na toplom da se zapjeni.
U veliku posudu stavite glatko brašno, dodajte dignuti kvasac, a zatim ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga čistom kuhinjskom krpom da se digne, dovoljno će biti oko 45 minuta. Nikad nemojte ostavljati tijesto pored prozora ili na mjestu gdje je hladno i propuh, tako se neće lijepo dignuti.
Čvarke sameljite u blenderu ili na mašini za meso ako je imate. Pomiješajte ih sa svinjskom masti sobne temperature da dobijete namaz kojim ćete premazivati tijesto.
Dignuto tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na debljinu od oko pola centimetra. Premažite ga s pola namaza i preklopite tijesto. Razvaljajte, premažite ostatkom, preklopite i ostavite da se odmori oko 20 minuta kako bi se moglo lakše razvaljati.
Kad je malo naraslo, razvaljajte ga na debljinu oko 1 centimetra, preklopite i režite pogačice malim okruglim kalupom ili čašicom za rakiju.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje (onaj veliki iz pećnice) obložite masnim papirom i stavljajte na njega pogačice tako da su razmaknute po 2 centimetra jer će narasti tijekom pečenja.
Pomiješajte žumanjak i mlijeko i premažite svaku pogačicu. Neka se dižu još petnaestak minuta, a onda ih pecite oko 20 dok ne dobiju rumenu boju.
Ostatke tijesta premijesite i ponovno radite pogačice. Da biste izbjegli ostatke tijesta, pogačice odmah od početka ne morate raditi okrugle već ih rezati na male pravokutne oblike.