Kad se radi sa svježim vučenim tijestom sir ne smije biti previše vlažan, stoga ga je potrebno pripremiti dan ranije.
Svježi sir posolite, stavite ga u cjedilo i poklopite tanjurom. Cjedilo stavite iznad posude u koju će otjecati tekućina, pa sve stavite u hladnjak preko noći.
Paprike možete izrezati na manje trakice ili kockice.
Pjenjačom izmiješajte sir i dva jaja, posolite, dodajte nasjeckane paprike i sve zajedno povežite u kompaktnu smjesu.
U velikoj zdjeli ili na radnoj površini pomiješajte brašno i sol. Napravite malu udubinu u sredini i ulijte vodu, malo octa i ulje.
Izmiješajte vilicom, pa rukama umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ostaviti da se odmori nekoliko sati.
Stavite grijati pećnicu na 200°C.
Zatim na pobrašnjeni stolnjak stavite tijesto, pospite ga brašnom i izvaljajte valjkom najviše što možete.
Nastavite razvlačiti tijesto rukama. Podvlačite dlanove od sredine tijesta prema rubovima i tako ukrug sve dok se tijesto ne razvuče malo preko ruba stola.
Tijesto mora biti toliko tanko da je skoro prozirno.
Nauljite tijesto i po njemu rasporedite 2/3 smjese sa sirom i paprikama. Tijesto preklopite preko smjese i stavite preostalu trećinu smjese.
Podignite rubove stolnjaka i sa svake strane zarolajte savijače.
Savijače izmjerite prema dužini lima za pečenje. Prvo prstom pritisnite tijesto, a zatim lopaticom ili tanjurićem odrežite dijelove.
Pažljivo savijače prenesite na nauljeni pleh.
Poslažite savijače u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Nauljite ih odozgo ili premažite rastopljenim maslacem. Stavite peći u donji dio pećnice na 200°C oko 40 minuta.
Savijače su gotove kada dobiju boju i zapeku se s donje strane.