Francuska salata

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Francuska salata by Shutterstock Shutterstock

Kraljica svakog blagdanskog stola zasigurno je francuska salata. Postoje razne varijacije ove salate, a mi smo se odlučili za verziju s jabukom i limunovim sokom za malo intenzivniji, ali i osvježavajući okus. Može se jesti samostalno, ali ipak je bolja uz šunku ili pečenje. Prilagodite sastojke po svom ukusu i uživajte. 


Sastojci

Broj porcija
8
450 ggraška, smrznutog
400 gkrumpira, kuhanog u ljusci
400 gmrkve
200 gkiselih krastavaca
400 gmajoneze
100 gmilerama
3jaja, tvrdo kuhana
sol, po ukusu
bijeli papar, po ukusu

Priprema

1 Pripremite povrće i jaja

Povrće i tvrdo kuhana jaja očistite i narežite na kockice. 


2Kuhajte

U lonac ulijte vodu, dodajte narezanu mrkvu, grašak, posolite po ukusu i pričekajte da voda zavrije. Nakon toga kuhajte još 8 do 10 minuta. 


3Pomiješajte

U veću zdjelu stavite majonezu, dodajte senf, mileram i dobro promiješajte. 


4Napravite francusku i ohladite

Ocijedite kuhano povrće i dodajte ga u smjesu s majonezom, ubacite narezana jaja, krastavce i krumpir. Posolite i popaprite po ukusu. Lagano promiješajte i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.