Kiseli krastavci

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kiseli krastavci by Shutterstock Shutterstock

Ako se dosad niste okušali u pripremi kiselih krastavaca, onda je sad pravo vrijeme. Priprema je izrazito jednostavna i brza, a okus se ne može usporediti s kupovnim. Po želji prilikom punjenja staklenke dodajte gorušicu u zrnu.

Sastojci

Broj porcija
12
5 kgmanjih krastavaca
3 lvode
600 mlalkoholnog octa
150 gšećera
100 gsoli
malo papra u zrnu
malo svježeg kopra

Priprema

1 Složite krastavce

Zajedno prokuhajte vodu, ocat, šećer i sol. Krastavce dobro operite i ocijedite na krpi. U zagrijane staklenke stavite nekoliko zrnca papra, manju stabljiku kopra, gorušice, te gusto poslažite krastavce. Prelijte ih vrelom mješavinom octa i odmah ih zatvorite.


2 Pasterizirajte staklenke

Pripremite plitki lonac s vodom i stavite da zakipi. U njega posložite jednu krpu na koju poslažite staklenke. Pazite da vam se staklenke ne dodiruju i da voda bude minimalno ¾ visine staklenke.


Kuhajte dok se u staklenki ne pojave mjehurići, oko 15 minuta. Nakon toga pustite da se staklenke s krastavcima ohlade, te ih spremite na hladno i tamno mjesto.

Napomena

Na isti način možete kiseliti paprike i feferone, no njih je potrebno preliti vrelom mješavinom octa i voda.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.