Ruska kuhinja

Oštre zime izravno su utjecale na razvoj ruske kuhinje - jela su "jaka", krepka, ugrijat će vas, ali i izliječiti mamurluk. Od votke, naravno.

Ruska kuhinja
Paska
(10)
3h 55min

Tradicionalna ukrajinska paska, u Rusiji poznata i kao Kulich, slatki je i mirisni uskršnji kruh. Tijesto se peče u okruglom pekaču, dok je površina kruha ukrašena raznim oblicima poput pletenica, križeva i sunca.

Pileći Stroganoff
(12)
30min

Stroganoff je rusko jelo koje se izvorno priprema s govedinom, no kako to obično biva, od nastanka recepta, nastale su i brojne varijacije na temu - uključujući i ovaj recept. Pileći Stroganoff je nešto jeftiniji od originala, ako ga pripremate po ovom receptu, onda je i brži. Ovo je ukusno jelo idealno za nedjeljni ručak.

Vatrushka: Ruske pogačice sa sirom i bobičastim voćem
(11)
1h 15min

Slatka ruska peciva ukusna su i mekana, punjena svježim sirom i bobičastim voćem. Poslužite ih uz čaj, ponesite na piknik ili obiteljsko druženje.

Francuska salata
(10)
40min

Kraljica svakog blagdanskog stola zasigurno je francuska salata. Postoje razne varijacije ove salate, a mi smo se odlučili za verziju s jabukom i limunovim sokom za malo intenzivniji, ali i osvježavajući okus. Može se jesti samostalno, ali ipak je bolja uz šunku ili pečenje. Prilagodite sastojke po svom ukusu i uživajte.

Pileći Stroganoff
(8)
45min

Slavno jelo u lakšoj varijanti, s pilećim fileom. Najčešće se poslužuje uz rižu, no možete je zamijeniti širokim rezancima ili pire krumpirom.

Ruski syrniki
(10)
20min

Syrniki su debele palačinke od svježeg sira. Ovo jelo priprema se u Rusiji i drugim zemljama istočne Europe. Priprema se u slatkoj varijanti, ali nećete pogriješiti ako napravite i slanu verziju.

Brzinski lungić na Stroganoff način
(5)
25min

Na Stroganoff način se tradicionalno uglavnom priprema goveđi biftek, ali mi smo u ovom receptu upotrijebili svinjski lungić. Ovo jelo se brzo priprema a vrlo je ukusno.

Index kuhinja

Nešto drugačije u centru Zagreba: Probali smo arepe, tostonese i empanade

Nešto drugačije u centru Zagreba: Probali smo arepe, tostonese i empanade

AREPERA MARACAY nije novo mjesto, no tek smo sada otišli probati što nudi.
Ludo je koliko slasno i primamljivo izgleda ovaj odrezak kupusa, zar ne?

Ludo je koliko slasno i primamljivo izgleda ovaj odrezak kupusa, zar ne?

ODRESCI od kupusa su upravo postali naš omiljeni način pripreme ovog zdravog povrća.
Dobili smo 6 recepata za bučnicu od domaćica iz ivanićgradskog kraja

Dobili smo 6 recepata za bučnicu od domaćica iz ivanićgradskog kraja

SLAVNA, već osamnaesta Bučijada koja se održava u Ivanić Gradu je iza nas, no ne i fine bučnice.