Prosijte brašno u veliku posudu i u sredini napravite udubinu. Pomiješajte kvasac s mlijekom i šećerom te ulijte smjesu u brašno. Ostavite poklopljeno 10 minuta ili dok se na površini ne pojave mjehurići. Dodajte maslac i žumanjak i mijesite dok ne postane glatko. Prekrijte posudu u kojoj je tijesto krpom i ostavite 30 minuta da naraste.
Ako sir sadrži previše tekućine, umotajte ga u gazu ili stavite na cjedilo, objesite iznad sudopera ili velike posude da procijedite tekućinu. Pomiješajte svježi sir s ekstraktom vanilije, medom i jajetom.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Kad se tijesto udvostruči, još jednom ga umijesite, kuglu tijesta prerežite na pola, zatim na četvrtine i na kraju na osmine. Oblikujte osam kuglica. Nauljenim dnom čaše koja je manjeg promjera od kuglice pritisnite svaku kuglu kako biste u sredini stvorili udubinu za nadjev. Prebacite na lim obložen papirom za pečenje.
Dodajte nadjev u udubine, jednu po jednu žlicu. Pospite borovnicama, brusnicama ili drugim bobicama. Pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta ili dok ne porumene. Ostavite da se ohladi i uživajte uz čaj!
(po porciji)