Nasjeckajte piletinu te u većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja.
Nasjeckanu piletinu stavite u zdjelu te ju začinite s pola žličice papra, pola žličice soli, češnjakom, lukom, paprikom i kajenskim paprom. Izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
Ubacite piletinu u vruću tavu i pržite ju 2 do 5 minuta sa svake strane. Svakako pazite da ne pretrpate tavu, tako da ćete možda morati pržiti u turama. Piletina vam ne mora biti u potpunosti pečena. Izvadite iz tave i prebacite na tanjur. Ako vam je ostalo mesa, ponovite postupak.
Dodajte preostalu žlicu ulja na tavu, zatim ubacite gljive koje ćete pirjati otprilike 4 minute dok ne posmeđe. Dodajte i ljutiku, luk i češnjak te povremeno miješajte dok ne omekšaju i postanu prozirni. Dodajte vino i kuhajte još minutu, zatim ubacite maslac i brašno. Miješajte pjenjačom, cijelo vrijeme pazeći da vam jelo ne zagori. Miješajući, polako dolijevajte temeljac kako biste dobili glatki umak. Dodajte Worcestershire, timijan i preostalu sol i papar. Ostavite da počne krčkati kako bi se umak zgusnuo.
Dodajte piletinu, smanjite vatru i nastavite kuhati 5 do 8 minuta. Dodajte rezance i kiselo vrhnje. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Kuhajte još 2 minute, posolite i popaprite po ukusu, zatim sklonite s vatre. Ako želite, pospite peršinom i poslužite.
(po porciji)