Pileći Stroganoff

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći Stroganoff by Shutterstock Shutterstock
Stroganoff je rusko jelo koje se izvorno priprema s govedinom, no kako to obično biva, od nastanka recepta, nastale su i brojne varijacije na temu - uključujući i ovaj recept. Pileći Stroganoff je nešto jeftiniji od originala, ako ga pripremate po ovom receptu, onda je i brži. Ovo je ukusno jelo idealno za nedjeljni ručak.

Sastojci

Broj porcija
6

Piletina

2 žlicemaslinovog ulja
450 gpilećih prsa, narezanih na kockice od otprilike 2,5 cm
1 žličicačešnjaka u granulama
1 žličicaluka u granulama
½ žličicemljevene paprike
¼ žličicekajenskog papra
1 žličicasoli
1 žličicamljevenog papra

Stroganoff

140 gšampinjona, nasjeckanih
1 glavicaljutike, nasjeckana
1 glavicaluka, nasjeckana
3 češnjačešnjaka, nasjeckana
2 žlicebijelog vina (po želji)
55 gmaslaca
4 žlicebrašna
470 mlpilećeg temeljca
1 žlicaWorcestershire umaka
½ žličicelistića svježeg timijana
450 grezanaca s jajima, skuhanih i ocijeđenih
80 gkiselog vrhnja
Svježi peršin, nasjeckan

Priprema

Piletina

1 Pripremite meso

Nasjeckajte piletinu te u većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja. 


2 Začinite

Nasjeckanu piletinu stavite u zdjelu te ju začinite s pola žličice papra, pola žličice soli, češnjakom, lukom, paprikom i kajenskim paprom. Izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili. 


3 Ispecite

Ubacite piletinu u vruću tavu i pržite ju 2 do 5 minuta sa svake strane. Svakako pazite da ne pretrpate tavu, tako da ćete možda morati pržiti u turama. Piletina vam ne mora biti u potpunosti pečena. Izvadite iz tave i prebacite na tanjur. Ako vam je ostalo mesa, ponovite postupak. 

Stroganoff

4 Sjedinite sastojke

Dodajte preostalu žlicu ulja na tavu, zatim ubacite gljive koje ćete pirjati otprilike 4 minute dok ne posmeđe. Dodajte i ljutiku, luk i češnjak te povremeno miješajte dok ne omekšaju i postanu prozirni. Dodajte vino i kuhajte još minutu, zatim ubacite maslac i brašno. Miješajte pjenjačom, cijelo vrijeme pazeći da vam jelo ne zagori. Miješajući, polako dolijevajte temeljac kako biste dobili glatki umak. Dodajte Worcestershire, timijan i preostalu sol i papar. Ostavite da počne krčkati kako bi se umak zgusnuo. 


5 Poslužite

Dodajte piletinu, smanjite vatru i nastavite kuhati 5 do 8 minuta. Dodajte rezance i kiselo vrhnje. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Kuhajte još 2 minute, posolite i popaprite po ukusu, zatim sklonite s vatre. Ako želite, pospite peršinom i poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
567 kcal
Proteini
30 g
Masnoće
21 g
Ugljikohidrati
64 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.